Helyben hülyítés

A sajtó ma Magyarországon számos ínyencséggel kecsegtet, de igazán a vidék sajtó tud félelmetes meglepetéseket tálalni az egyszerű adófizető állampolgár arcába. Tényleg elképesztő dili.

Most nem a Mészáros-féle sajtóra gondolok, hanem más, helyi, jellemzően önkormányzati tulajdonban lévő cégek által kiadott sajtóra. Az állandó lakcímem szerinti város által terjesztett és finanszírozott lap tényleg őrületes tempót diktál. Mivel nem szeretném felfedni magam, mert egy ocsmány világban élünk, a lap nevét nem fogom megemlíteni, viszont szerintem a szalagcímek is jól fogják tükrözni, hogy mire gondolok:

Az egészségért tettek
Itt felszólalt a térség - természetesen - Fideszes országgyűlési képviselője, illetve a polgármester is, mert anélkül nincs egészség. Mármint mentális...

Célegyenesben a tanuszoda
Új hóbort, tudjuk jól. Ahova nem mehet stadion, oda megy az uszoda. Természetesen ez már régi álma a településnek, megannyi tervezési, engedélyeztetési, miegymás procedúrán vannak túl közös együttműködésben a - természetesen - Fideszes országgyűlési képviselővel. Egy nyomorult kapavágás nem történt még, de verjük a mellünket, hogy az egyébként kötelező adminisztratív teendőket elvégeztük. Bravo basszátok meg!

Új padok
Azt hiszem, ez volt az a pont, ahol fizikai fájdalmat éreztem. Értem, hogy választási kampány van, és mindennek örülni kell, amit a Fidesznek köszönhet a nagyérdemű, de nem túlzás ez egy kicsit?

Társasház épül
Örülünk, tudjuk, hogy pörög a lakáspiac az országban, és kiderült, hogy nálunk is hirtelen óriási igény jelentkezett az új lakásokra, ezért épülnek. Természetesen az a cég építi, amelyik mindig minden egyes alkalommal bedolgozott a helyi és a környező önkormányzatoknak. Fizetett hirdetés, csak minek.

Hivatalosan is jelöltek
Elkezdődött a kampány, és hurrá, a Fideszes jelölt volt a legelső, aki leadta, felállva tapsolnak a hívek. Rajta kívül eddig csak a Jobbik tolta be az aláíró ívekkel teli szekeret, RAJTUK KÍVÜL MÁS MÉG NEM ADTA LE. Mennyire bénák, mégis mit akarnak ezek a ballibsi sorosbérenc hordák, ha 2 nap alatt nem tudnak összegyűjteni 500 aláírást sem!? 

Ezek azok, amiket a legfrissebb számból emeltem ki. Én ugyan nem éltem - vagyis tudatosan nem, mert még a rendszerváltás előtt születtem - a Kádár-rendszerben, de sokan, akik már tudatosan akkor éltek, azt mondják, hogy az ilyen szintű helyi agymosásra akkor sem volt példa. Elképesztően ijesztő, amit a média sugároz helyi szinten, ahol korlátozottabbak (lehetnek) a tájékozódási lehetőségek.

Ha hagyjuk ezeket megint nyerni, vajon hány generációban, és így Magyarországnak milyen mértékben teszünk kárt? Félelmetes ebbe belegondolni. De szerencsére otthon is kinyilatkoztatta a képviselő-testület, hogy nem akarnak a városban sorosbérenc migránsszerveő irodákat látni. Mert ez fontos.