Hit - vád - remény

Sokan hittünk abban, hogy a magas részvétel elhoz egyfajta változást a magyar politikai életbe. Sokan hittünk abban, hogy megfékezhető a Fidesz hatalomgyakorlása. Sokan hittünk abban, hogy van még tartás az emberekben. Sokan hittük azt, hogy a szavazat többet ér. Sokan hittünk abban is, hogy azért mégsem lehet megszédíteni megannyi embert a gyűlölet- és félelemkeltéssel.

Megannyian tévedtünk. Hatalmasat tévedtünk, amikor azt hittük, hogy az emberek látják a közpolitikai nehézségeket. Tévedtünk, elbíztuk magunkat. És tévedtünk abban is, hogy az ellenzékben lehet erő. Óriásit tévedtünk.

És merem azt hinni, hogy megannyi ember tévedett tegnap. Tévedtek, mert gyengék voltak. Gyengék, mert a félelem eluralta a lelkeket. A gyűlölet eluralta az elmét.

Vádolok. Vádolok mindenkit, aki ennek az eredménynek a részese. Vádolom a Fideszt, hogy ennyire lealjasította a magyar politikai kultúrát. Vádolom azért, mert alamizsnáért "vásárolt" szavazatokat. Vádolom a Fideszt, amiért eltakarta az igazságot. Vádolom, amiért emberek halnak meg egy rosszul működő egészségügyben. Vádolom Magyarország kormányzóit, amiért a nemzet jövője, a fiatalok olyan oktatásban részesülnek, amely a XIX. századot reprezentálja. Vádolom a Fideszt azért, amiért egymásnak fordította a másképpen gondolkodókat. Vádolom a Fideszt, amiért üldőzendőnek bélyegzi a szabadság másfajta megközelítését. Vádolom a Fideszt azért, hogy olyan gazdaságot épített ki, ami nem hatékony/versenyképes. Vádolom a kormányt azért, mert 2018-ban még mindig nem tudhatja az ember, hogy elér-e időben A-ból B-be. És még sorolhatnám a vádakat...

Egyúttal vádolom az ellenzéket és szégyellje magát minden egyes "politikus", aki ebben az eredményben közvetve vagy közvetlenül okozó. Vádolok mindenkit, aki a saját önhittsége miatt úgy gondolta, hogy győzhet. Vádolom az ellenzék vezetőit, amiért képtelenek voltak együttműködni. Vádolom az ellenzéket azért, hogy képtelenek megújulni. Vádolom az MSZP-t, a PM-t, az LMP-t, a Momentumot, a Jobbikot, az Együttet (egyiket sem kiemelve) az önző magatartásért. Vádollak Benneteket a töketlenkedésért, a gyengeségért, az egyéni hatalomérdekeitekért.

Követelem, hogy az összes ellenzéki vezető tűnjön el a közéletből, és bízza a megújulást azokra, akik kellő szerénységgel, alázattal, önzetlenséggel, szakértelemmel tudnák elvégezni azt a feladatot, amire nem voltak képesek a jelen ellenzék "bástyái".

Követelem egyúttal a győztestől az erős felhatalmazás megfelelő felhasználását az alábbiak szerint:

1. Követelem a félelem- és gyűlöletkeltés azonnali befejezését!

2. Követelem a kivándorlás megfékezését, egyúttal a kivándoroltak hazacsábítását!

3. Követelem azt az egészségügyet, amiben nem halnak meg orvos- és ápolóhiány miatt!

4. Követelem azt az oktatást, amiben a fiatal generációk XXI. századi tudásra tesznek szert!

5. Követelem azt a közlekedést, ami kiszámítható, gyors, pontos, és ügyfélközpontú!

6. Követelem a sajtószabadságot, azt, hogy az emberek adójából fenntartott közmédia hitelesen és teljeskörűen tájékoztasson minden állampolgárt!

7. Követelem, hogy ne fordítsák egymás ellen a gyerekeseket a gyermeket nem nevelő embereket!

8. Követelem az egyenlő bánásmódot minden emberrel szemben!

9. Követelem, hogy ne fordítsák egymás ellen a nyugdíjasokat és az őket eltartókat!

10. Követelem a kormányzati arrogancia azonnali leállítását!

11. Követelem a vallászabadságot - mindenki maga döntsön a maga hitéről, arról, hogy egyáltalán ez számára fontos-e az életben.

12. Követelem a versenyképes, XXI. századi, tudásalapú gazdaságot - ne csak a fizetés emelkedjen, hanem a megtermelt hozzáadott érték is!

Végül senki számára nem lesz menekülés, a történelem mindenki sorsáról dönt. Mindaddig, amíg már nem a hatalom diktálja a történelmet.

Vigyázzunk és figyeljünk oda egymásra. Beszélgessünk, szerveződjünk. Egy békésebb jövőért. A remény sosem hal meg...

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hátha nekik is tetszeni fog. Egyúttal bátran kövesd a Facebook-oldalt, hogy azonnal értesülj új bejegyzésről.